Locuitorii capitalei sunt aşteptaţi în "Orăşelul Sănătăţii" pentru consultaţii medicale gratuite

Embed:

Locuitorii capitalei sunt aşteptaţi astăzi în "Orăşelul sănătăţii", amenajat în Grădina Publică "Ştefan cel Mare". Aici ei vor fi consultaţi gratuit de către o echipă de medici şi informaţi despre prevenirea şi tratamentul maladiilor. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii

În „Orăşelul Sănătăţii”, medicii vor verifica nivelul de glucoză în sânge şi tensiunea arterială. De asemenea, specialiştii le vor spune vizitatorilor care sunt metodele de prevenire a cancerului şi măsurile de profilaxie a maladiilor provocate de insecte. În acelaşi timp, oamenii vor avea ocazia să afle câtă apă au în organism, iar nutriţioniştii îi vor îndruma pe cei care au nevoie de diete.

"Este important de făcut măsurile de profilaxie anual la persoanele după 40 de ani, unde persistă riscul cardiovascular. Este important de a determina nivelul tensiunii, riscul de diabet zaharat, de a depista nivelul de zahăr în sânge. Fiindcă diabetul nu doare, tensiune în sânge de multe ori este fără semne clinice, dar depistându-le la timp putem preîntâmpina probleme mari", a spus directorul Centrului Municipal de Sănătate Publică, Luminiţa Suveică.

Tot în “Orăşelul Sănătăţii”, medicii vor vorbi despre tipurile de exerciţii, care pot ajuta în cazurile bolilor cronice. Evenimentul va începe la ora 11.00 şi se va încheia la 15.00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu