Locuitorii capitalei pot solicita până în vară compensaţii la plata pentru căldură

Embed:

Veşti bune pentru locuitorii capitalei care nu au reuşit până acum să prezinte solicitările pentru a primi compensaţii la plata facturii pentru căldură. Astfel, chişinăuienii pot solicita până în vară compensaţii pentru agentul termic. Autorităţile municipale au anunţat astăzi despre extinderea termenului în care familiile cu venituri de până la 1.700 de lei pentru fiecare membru pot primi înapoi 40 la sută din banii plătiţi pentru căldură livrată în sezonul de încălzire 2013-2014. 

"Nu ne-am aşteptat că vom sista furnizarea agentului termic la mijlocul lunii martie. Cred că ar fi corect să mai primim dosare. Până la 1 aprilie, 1 mai, sau chiar mai târziu, având în vedere că am avut în acest an mai puţine cereri", a spus edilul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Totodată, cei care doresc să primească în continuare agent termic pot solicita acest lucru.

"Acei care doresc agent termic în continuare pentru că e frig pot cere acest lucru. Deocamdată nu au fost solicitări de reconectare. Dacă vor fi cereri, rog să fie îndeplinite. Am încheiat cu bine sezonul termic, în condiţii bune fără avarii serioase sau probleme. Se văd rezultatele modernizării", a mai spus Chirtoacă.

Până în prezent, 23.000 de consumatori au primit compensaţii. Dosarul cu toate actele necesare poate fi depus la gestionarul fondului locativ. Sezonul de termoficare s-a încheiat săptămâna trecută, dar grădiniţele, şcolile şi instituţiile medicale mai rămân conectate la agentul termic.

În perioada octombrie-februarie, Termocom a furnizat agent termic în valoare de peste 500 de milioane de lei. Doar 55 la sută din aceşti bani au fost achitaţi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu