Locuitorii Capitalei îngheaţă în apartamente. Chirtoacă: Îmbrăcaţi-vă mai gros

Embed:

Astă-noapte, afară au fost în jur de zero grade. Şi, probabil că nici noaptea care vine nu va fi mai cald. Mai mulţi locuitori ai Capitalei susţin că autorităţile s-au pripit, atunci când au încheiat sezonul de încălzire. Primarul general, Dorin Chirtoacă, ne sfătuieşte însă, să ne îmbrăcăm mai bine.

Oamenii susţin că sezonul de încălzire trebuia prelungit. "Autorităţile nu au procedat corect, deoarece în această perioadă au loc schimbări bruşte ale temperaturii. Trebuiau să mai aştepte", consideră o locuitoare a Capitalei.

"În apartamente stăm îmbrăcaţi în scurte groase şi ciorapi de iarnă, altfel am fi îngheţat de frig", adaugă alta.

"Bineînţeles că mulţi răcesc. Aparate electrice consumă multă energie şi iese mai scump", se revoltă o a treia chişinăuiancă.

Primarul Capitalei afirmă că, în condiţiile unui buget de austeritate, decizia privind încheierea sezonului de încălzire a fost una justificată. "La mine e la fel de frig ca şi la ceilalţi. De bani pentru a prelungi sezonul de încălzire nu dispune nici Primăria, nici populaţia, asta e", a declarat Chirtoacă. Edilul ne îndeamnă să pornim căminele şi să îmbrăcăm haine mai groase.

Potrivit purtătorului de cuvânt al "Termocom", Iuliana Boguşevschi, în situaţia în care se află azi distribuitorul de energie termică, acesta ar putea asigura necesităţile a doar 30 % din locuitorii Capitalei.

Potrivit companiei "Termocom", în prezent, în Chişinău doar 134 de clădiri au căldură - spitalele, grădiniţele de copii. Agentul termic este livrat şi în unele blocuri, locatarii cărora au încheiate contracte individuale cu furnizorii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu