Locuitorii Capitalei din blocurile fără datorii vor avea PRIMII căldură

Embed:

Locuitorii Capitalei nu vor mai sta în frig. Startul sezonului de încălzire a fost dat, iar autorităţile declară că blocurile care nu au datorii vor fi conectate primele la agentul termic.

Unii locuitori ai Capitalei au primit căldură încă de ieri, iar locuinţele celor din Ungheni, Cimişlia şi Bălţi, ar putea fi conectate la agent termic, atunci când temperaturile vor înregistra nu mai mult de opt grade Celsius, timp de trei zile consecutiv.

Căldura a ajuns deja în peste o sută de blocuri din municipiu. Însă nu toţi consumatorii se arată mulţumiţi de începutul sezonului de încălzire. Iată ce au declarat oamenii:

"Eu cred că s-ar mai putea de aşteptat puţin, adică e prea devreme. E normal în apartamente şi se aşteaptă timp cald."

"Deja e timpul. Am vrea să fie cald. La grădiniţă este căldură şi e bine."

"Mie de exemplu nu-mi este frig. Sunt rezistent la frig. Temperatura este destul de normală în apartamente."

Reprezentanţii Termocom susţin că primii sunt conectaţi cei care nu au datorii faţă de furnizor. "Fondul locativ datorează circa 96 de milioane de lei pentru sezonul de încălzire 2011-2012, achitând la nivel de 90% facturile", a declarat Iuliana Boguşevschi, şef Serviciul de presă SA "Termocom".

În Chişinău, de căldură centralizată beneficiază 180 de mii de locuinţe, în Bălţi aproximativ 30 de mii, iar în Ungheni peste 1.500 de case. Şcolile, grădiniţele şi spitalele din ţară au fost conectate la căldură săptămâna trecută.

Publika.md aminteşte că sezonul de încălzire în Capitală a început ieri. Racordarea tuturor consumatorilor la reţeaua de agent termic va dura 4 – 5 zile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu