Locuitorii a două sate din Ungaria sunt ameninţaţi de o nouă viitură de reziduuri toxice

Embed:

Kolontar şi Devecser, cele două localităţi din Ungaria inundate, luni, cu reziduuri chimice, în urma unui accident la o fabrică de aluminiu, sunt ameninţate de o nouă viitură. Autorităţile maghiare au anunţat că unul dintre pereţii rezervorului, care a cedat acum o săptămână, stă din nou gata să cadă.

Alarma a fost dată sâmbătă, când specialiştii au depistat o nouă fisură în peretele rezervorului. 800 de oameni şi-au părăsit de urgenţă locuinţele. Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat că există riscul ca alte aproximativ 500 de mii de metri cubi de noroi toxic să fie deversaţi. Între timp, unda toxică îşi continuă drumul spre România şi Serbia, după ce a ajuns, vineri, în apele Dunării.

În jur de un milion de metri cubi de reziduri s-au scurs în urmă cu o săptămână, din rezervorul avariat al unei fabrici de aluminiu din vestul Ungariei. Şapte oameni şi-au pierdut viaţa, iar 123 s-au ales cu arsuri de diferite grade după ce au intrat în contact cu noroiul toxic. Autorităţile de la Budapesta susţin că aceasta este cea mai mare catastrofă ecologică cu care s-a confruntat vreodată Ungaria.

loading...

Lasă un comentariu