Locuitori de la Ciocana, doborâţi de un miros insuportabil. "Aici e al doilea Cernobâl" (VIDEO)

Embed:

Zeci de locuitori ai sectorului Ciocana al Capitalei sunt nevoiţi să îndure, ani în şir, mirosul insuportabil de la o groapă de gunoi din preajmă. Oamenii spun că au ajuns la capătul răbdării şi ameninţă autoritățile locale cu blocarea străzilor.

"Nu e posibil deloc să deschidem geamul".

Oamenii se plâng că nu mai au cu ce respira, iar cel mai greu le este copiilor.

"Uitați-vă vă rog frumos că la noi geamul este permanent închis, nu e posibil deloc să deschid geamul, așa vine de afară un miros urât, foarte urât. Stăm cu fereastra închisă cu ușa închisă, că nu e posibil''.

"Aici e al doilea Cernobâl. Noi suntem nevoiți să blocăm drumul. Ne-a ajuns cuțitul la gât, altă situație la noi nu există.

"Ziua ne sufocăm de căldură, iar noaptea din cauza mirosului urât. Nepoata mea se trezește și spune că o dor ochii".

Reprezentanții Regiei Autosalubritate din cadrul Primăriei știu despre această problemă, însă nu o pot soluționa deocamdată.

''Hotărârea de a fi schimbată sau strămutată la Țânțăreni depinde de Consiliul Municipal. Trebuie implicat și Ministerul Ecologiei. Dacă o să primim comandă, noi a doua zi suntem gata să începem să ducem la Țânțăreni'', spune șeful adjunct al Regiei Autosalubritate, Alexandru Bajura.

Într-o situație similară se află și alți locuitori ai sectorului Ciocana. O țeavă de apă fisurată de câțiva ani, aflată în gestiunea Întreprinderii "Apă Canal", le dă bătăi de cap şi iarnă, şi vară.

 "Miroase desigur, iată se îngrămădesc și muștele".

 "Iarna se depune gheață, e foarte greu de mers. Când sunt căldurile de 38-40 de grade, miroase urât".

Reprezentații Întreprinderii "Apă-Canal Chişinău" dau asigurări că vor repara țeava până la sfârşitul săptămânii.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu