Locuinţe sociale la Nisporeni! Lucrările de construcţie a blocurilor au fost lansate

Embed:

Peste 90 de familii cu mulţi copii, dar şi tinerii specialişti din raionul Nisporeni vor beneficia de apartamente. Lucrările de construcţie a locuinţelor sociale au fost lansate astăzi. La eveniment a fost şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bâtca, care, s-a echipat cu mănuşi şi mistrie şi le-a dat muncitorilor o mână de ajutor.

În doi ani, vor fi înălţate patru blocuri a câte cinci etaje. Apartamentele de la primul etaj vor fi destinate persoanelor cu nevoi speciale, cele de la etajele doi, trei şi patru - tinerilor specialişti, iar la etajul cinci pentru familiile cu mulţi copii.

 "O să fie ferestre mai moderne, toată clădirea este termoizolată, ceea ce permite să fie făcută economie la gigacalorii", spune directorul companiei de construcţie Tudor Don.

Maria Spânu este medic de familie la Centrul de Sănătate din Nisporeni. De cinci ani, de când a fost angajată, tânăra face zilnic naveta din satul Cioreşti, unde locuieşte.

"Vă daţi seama un medic, neavând unde locui, el trebuie să zâmbească la pacienţi, să le rezolve problemele de sănătate, dar în spate el are o altă problemă care îl macină. Salariul nu ne oferă la ora actuală posibilitatea ca să putem să ne procurăm o locuinţă", susţine medicul de familie Maria Spînu.

"Nouă ne trebuie medic oculist, medic orelist, medic neurolog pentru copii, chiar şi ginecolog şi medici de familie. De asta trebuie să ne gândim pentru atragerea generaţiei viitoare, a tinerilor specialişti", a menţionat şefa Centrului de Sănătate din Nisporeni, Vera Tăbăcaru.

Costul lucrărilor este de 3,4 milioane de euro, bani alocaţi din împrumutul contractat anterior de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Autorităţile îşi propun să extindă proiectul şi în zonele rurale.

"Preconizăm să mai luăm un credit de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, vom purcede pe această practică pentru a construi şi în sate mai mari fiindcă, apartamentele sunt necesare de specialişti şi la sate", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca.

Până în prezent, de locuinţe sociale au beneficiat aproximativ 200 de familii din raioanele Călăraşi, Sângerei, Briceni şi Hânceşti. Recent, un proiect similar a fost lansat şi la Ialoveni.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu