Locuiești la bloc și îți usuci hainele în interiorul casei? Problemele de sănătate pe termen lung vor apărea curând

Dacă locuiţi la oraş, uscarea hainelor în interiorul casei poate fi o practică frecventă. Cercetătorii demonstrează însă că acest proces poate provoca probleme de sănătate pe termen lung.

Cei de la Societatea de astm bronşic din Irlanda au emis un avertisment în care spun că "mediile umede încurajează dezvoltarea mucegaiului, iar acesta poate elibera seminţe numite spori. Sporii pot provoca reacţii alergice. În mod normal, când oamenii îi respiră, sistemul imunitar ajută la eliminarea lor prin tuse sau strănut. Dacă nu sunteţi sensibil la mucegai, este posibil să nu aveţi niciodată o reacţie. În schimb, oamenii care suferă de astm şi sunt sensibili la sporii de mucegai se pot confrunta cu o agravare a simptomelor"spune cercetătorul Pheena Kenny.

Aspergillus fumigatus poate provoca infecţii pulmonare grave, dar nu numai persoanelor care suferă de astm bronşic, pentru că cei mai vulnerabili sunt copiii şi vârstnicii. De asemenea, cei cu sisteme imunitare slabe şi oamenii care suferă de eczeme sunt sfătuite să usuce hainele afară, informează mediafax.ro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu