Locația Finalei Copei Libertadores din acest an, mutată la Lima din cauza protestelor violente

Finala Copei Libertadores din acest an nu se va mai juca la Santiago de Chile, ci la Lima. Decizia a fost luată de forul continental sud-american de fotbal, CONMEBOL.

În ultimul act al celei mai importante competiții intercluburi din America de Sud, pe 23 noiembrie, se vor confrunta deținătoarea trofeului, formația argentiniană River Plate Buenos Aires și gruparea braziliană Flamengo Rio de Janeiro. Disputa pentru trofeu se va da în premieră dintr-un singur meci, pe teren neutru, până acum finala competiției jucându-se tur-retur, pe terenurile celor două finaliste.

CONMEBOL a schimbat locația inițială finalei, Orașul Santiago de Chile, pentru că acum două săptămâni în capitala statului Chile a fost decretată starea de urgenţă în urma unor proteste violente.

Peste un milion de persoane au ieşit în stradă nemulțumite din cauza creşterii preţului biletelor la metrou de la 800 până la 830 peso.
Chilienii au incendiat mai multe staţii de metrou sau autobuz şi au jefuit magazine. 

"Am analizat situaţia din toate punctele de vedere şi am luat cea mai corectă decizie. Bineînțeles, avem susţinerea președintelui statului Peru, Martin Vizcarra. Domnia sa a dat toate garanțiile și finala Cupei Libertadores se va juca pe 23 noiembrie, în capitala peruviană, la Lima", a afirmat preşedintele CONMEBOL, Alejandro Dominguez.

CONMEBOL a fost nevoită şi anul trecut să schimbe locația desemnată inițial pentru disputarea returului finalei. Atunci, după violenţele de la Buenos Aires dintre suporterii celor două rivale din oraș, River Plate şi Boca Juniors, ultimul meci s-a jucat la Madrid.

Lasă un comentariu