Locatarii unui bloc din Capitală riscă să rămână fără curte VIDEO

Embed:

Indignarea i-a scos pe locatarii unui bloc de locuinţe din sectorul Ciocana în stradă. Oamenii sunt supăraţi că, din cauza unei construcţii care urmează să se ridice în curtea lor, vor rămâne fără teren de joacă pentru copii.

Nemulţumiţi că în curtea lor va mai apărea un bloc de locuit, oamenii au decis să se revolte. Iar un prim pas a fost demolarea gardului care separă blocul de locuit de terenul pe care urmează să fie ridicată construcţia.

Iată ce au spus locatarii:

"Uitaţi-vă, vedeţi cum merge trotuarul? E blocat, nici nu ai voie, nu pot să treacă nici bicicletele, nici bătrânii, nici invalizii care merg în cărucior, trebuie să ocolească, să meargă pe drumul central".

"Fără ştampilă, fără semnătură şi în mod barbar au distrus toţi copacii pe care i-am crescut douăzeci de ani, locatarii i-au crescut, pentru că aceasta e o casă coperativă".

"Da de unde ştim noi ce să construiască? E totul ascuns, nu spun absolut nimic, de unde ştim noi, dacă dă casa o crăpătură, locatarii ce să facă, unde să trăiască?"

De cealaltă parte, reprezentantul firmei de construcţii, Oleg Carp, spune că deţine toate actele care-i permit să ridice noul imobil.

"Este alocat pentru construcţia unui sediu cu oficii şi cu bloc de locuit de cinci nivele, este certificat de urbanism, toate documentele au fost coordonat. Le-am propus să le facem teren de joacă, nu au acceptat, nu le trebuie. Am venit cu propunerea să le schimbăm ţevile de apeduct, nu acceptă", a declarat Oleg Carp.

Supărat că locatarii au dărâmat gardul ce îngădeşte terenul pentru construcţie, reprezentantul firmei a chemat poliţia, care a calificat gestul oamenilor o ilegalitate.

"Când a sosit poliţia la faţa locului, deja era în modul în care vedeţi, adică gardul dat era deteriorat, după care s-au stopat activităţile ilegale", a comunicat inspectorul de Poliţie.

Locatarii spun, însă, că nu vor înceta să protesteze dacă lucrările de construcţii nu vor fi stopate. Mai mult, ei afirmă că vor căuta dreptatea în instanţele de judecată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu