Locatarii unui bloc din Capitală cer autorităţilor să demonteze barierele instalate ilegal

Embed:

Lupta cu barierele continuă în Chişinău! Zeci de locatari ai unui bloc din sectorul Ciocana se războiesc de două luni cu autorităţile. Motivul? Doi piloni instalaţi ilegal la intrarea în curtea blocului. Mai mult, aceştia se află chiar în spatele sectorului de poliţie, în faţa casei în care locuiesc câteva familii de poliţişti.

După zeci de sesizări din partea oamenilor, reprezentanţii preturii Ciocana şi ai comisariatului de poliţie au recunoscut într-un glas că barierele au fost instalate ilegal şi au promis că le vor demonta.

Oamenii presupun că barierele au fost instalate de către poliţiştii care locuiesc în zonă.

"Nu e strada lor, nu e strada poliţiei sau a mea persoanală, trebuie să ne gândim şi la lumea care ne înconjoară", a spus o locatară. 

"Iritaţia nosatră e că nu se i-a nicio măsură, practic parcă am trăi într-o ţară de nuştiu cine şi nu ştiu cum", s-a plâns o doamnă. 

Acum o lună, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale a emis o prescripţie prin care cerea poliţiei municipale demontarea pilonilor. Nimeni nu a mişcat, însă, niciun deget. Mai mult, deşi aceştia stau chiar în coasta sectorului de poliţie nr.1 de la Ciocana, oamenii legii habar nu au cine i-a instalat.

"Toate informaţiile le primiţi la centrul de presă al comisariatului general de poliţie", a declarat inspectorul de sector Andrei Condrea. 

Şi poliţia rutieră s-a autosesizat. "Au construit cum au vrut şi ce au vrut, cu administraţia publică locală nu au coordonat nimic", a menționat vicepretorul sectorului Ciocana, Nicolae Grăjdeanu.

Reprezentanţii preturii sectorului promit că, în câteva zile, pilonii instalaţi neautorizat vor fi demontaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu