Locatarii unor blocuri din sectorul Ciocana, REVOLTAŢI de deschiderea unui cazinou în apropiere

Embed:

Locatarii unor blocuri de pe o stradă din sectorul Ciocana al Capitalei sunt nemulţumiţi de intenţia unei companii de a deschide cazinou chiar în preajmă caselor lor. În special, oamenii îşi fac griji pentru copiii şi tinerii care ar putea fi ademeniţi de acest local şi să piardă sume mari de bani.

Mai mult, unii dintre ei susţin că toate cazinourile trebuie amplasate în afara Capitalei. 

Sala de jocuri de noroc cu pricină urmează să activeze într-o clădire comună că alte câteva localuri. Oamenii sun indignaţi că aceasta se află la o distanţă de doar câteva sute de metri de curtea unui bloc. Acolo se află şi un teren de joacă pentru copii.

Unii locatari susţin că toate sălile de jocuri de noroc trebuie amplasate în afara oraşului.

Reprezentanţii companiei care intenţionează să deschidă sala de jocuri de noroc au refuzat să comenteze aceasta situaţie în faţa camerei de luat vederi. Ei ne-au declarat doar că aşteaptă decizia Camerei de Licenţiere în acest caz.

Potrivit datelor grupului Jucătorilor Anonimi din Chişinău, aproape un milion de lei sunt cheltuiți zilnic de moldoveni la jocurile de noroc. Cifra este în creștere an de an.

Pentru a lupta cu acest fenomen negativ, prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, le-a cerut colegilor de alianţă elaborarea unui plan de acţiuni pentru reglementarea drastică a activității comerciale a cazinourilor şi sălilor de jocuri de noroc.

Modificările legislative ar trebui să interzică amplasarea acestor localuri în zonele în care au acces copiii.

Plahotniuc a declarat că va monitoriza personal această problemă şi, împreună cu colegii din alianţă, va face regulă în acest domeniu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu