Locatarii de pe strada Albişoara SE SUFOCĂ DIN CAUZA FUMULUI care vine de la biserica de lemn din preajmă

Embed:

Locatarii cartierului din zona lacului de pe strada Albişoara se plâng că nu mai au cu ce respira din cauza fumului dens care vine de la biserica de lemn din preajmă.

Cel mai greu le este oamenilor care locuiesc la câteva sute de metri distanţă de lăcaşul de cult. Doina Moraru spune că nici nu-şi poate aerisi apartamentul.

"Tot fumul aista se duce aici, se duce aici, unde sunt balcoane intră tot fumul ista în case.Uneori paremi-se că nu e numai lemn aici pus. Uneori este şi cauciuc. Că mirosul este foarte foarte puternic".

"Miroase puternic a fum, mai ales dimineaţa şi seara. Nu putem deschide ferestrele pentru a aerisi încăperile."

"Câteodată mergem la oprire se vede fumul acesta imens, da nu ştim de la ce-i".

"E fum, eu nu ştiu cu ce ei fac focul, cu lemne sau cărbune, da e fum negru".

Am încercat să aflăm de unde vine fumul, dar parohul bisericii a refuzat să vorbească în faţa camerei. Mai mult, acesta a ameninţat jurnaliştii.

"Vă spun cinstit, dacă se mai apucă programul PRIME să denigreze biserica, eu ştiu un canon special, şi dacă mă apuc să-l ţin, o să fie vesel acolo. Vă spun deodată."

Ulterior, preotul a încercat să ne convingă că fumul care iese pe hogeagul cazangeriei din anexa bisericii este inofensiv.

"Utilajul este în rânduială, iar combustibilul este ecologic".

Slujitorul bisericii ne-a dat asigurări că în câteva zile va instala un filtru performant. Acum două zile, locatarii din preajmă au depus şi o plângere la poliţie. Ecologiştii urmează să măsoare gradul de poluare a aerului din zonă.

Anul trecut, în urma unei petiţii colective a oamenilor din cartierul afectat, specialiştii au constatat că fumul care iese din hogeagul cazangeriei nu este toxic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu