LOCATARI REVOLTAŢI! Apartamentele le sunt inundate, iar pereții sunt plini de igrasie și mucegai

Embed:

Dorm în apartamente pline de igrasie şi mucegai, iar fiecare ploaie devine un adevărat coşmar. Vorbim despre zeci de locatari ai unui bloc din sectorul Botanica al Capitalei, ale căror apartamente sunt inundate din cauza lucrărilor de construcţie a unei mansarde.

Femeia din imagini locuiește la ultimul etaj al unui bloc de pe strada Cuza-Vodă, iar din cauza umezelii şi mucegaiului a fost nevoită să-şi facă reparaţie în apartament. Pe timp de ploaie, locuinţa se umplea de fiecare dată cu apă.

”În 2007 eu am făcut reparație, după ce ei au început construcția mansardei s-a început. Acoperișul ei l-au acoperit, era un fel de peliculă pe care vântul a bătut-o și curgea totul în casă”, a relatat Ecaterina Fedorenco.

Femeia le-a cerut socoteală reprezentanţilor firmei care construieşte mansarda, însă până acum nu a primit niciun răspuns. Singura soluţie este să-şi caute dreptatea în instanţă. 

Am pregătit toate actele, am făcut expertiză totul am făcut acum sperăm mai departe să mergem”, a adăugat Ecaterina Feodorenco.

Situaţia nu este mai bună nici pentru locatarii altor scări, acolo unde mansarda este aproape gata. 

"Toată apa curge pe streșină, este ud complet. Permanent se scurge murdăria", a specificat un locatar.

Mucegaiul și umezeala își lasă amprenta și asupra sănătății. Astfel, medicii avertizează că expunerea îndelungată la umezeală poate duce la grave probleme de sănătate. 

”Cel mai frecvent ar fi implicarea lui în afecțiunile aparatului respirator. Până la urmă mucegaiul ar putea fi un motiv de agravare a aceluiași astm bronșic. Cei mai expuși ar fi persoanele cu o imunitate compromisă”, a relatat pneumologul Corina Rotaru. 

Contactați de postul nostru de televiziune, reprezentanții companiei de contrucţii ne-au dat asigurări că lucrările se află pe ultima sută de metri, iar atunci când mansarda va fi gata, locatarii vor fi despăgubiţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu