Localnicii din Hîrbovăț, revoltați. Un nou drum, asfaltat de mântuială

Embed:

Localnicii din satul Hîrbovăţ raionul Anenii Noi au avut parte de drum asfaltat doar pentru patru ore. Oamenii din localitate se plâng că deşi ieri muncitorii s-au apucat de reparat drumul, la doar câteva ore distanţă aceştia au scos asfaltul. Şi asta după ce mai mulţi oameni s-au revoltat de faptul că asfaltul era turnat fără măcar ca drumul să fie măturat de gunoi.

Nici primarul, nici agentul economic care a efectuat lucrările, nu a fost de găsit pentru a comenta situaţia. Potrivit Inspectia de Stat în construcţii, reparaţia acestuia a început cu încălcări grave şi urmează să stabilească cine se face vinovat de problemă.

Din imaginile trimise la redacţia noastră se vede clar, cum au decurs lucrările de reparaţie a drumului pe o porţiune de 300 de metri. Oamenii din sat nu au ezitat să facă experimente pe noul drum asfaltat, astfel unele bucăţi au fost strânse ca pe un covor.

La scurt timp, muncitorii au hotărât să scoată asfaltul.

Dupa ce ieri dimineaţă a fost asfaltat, spre seară atunci când sătenii s-au revoltat de calitate proastă a lucrărilor, acesta a fost scos. Astăzi putem vedea urme care arată că asfaltul s-a turnat peste praf, frunze şi mizerie. La o simpla mișcare cu piciorul putem vedea cum stratul poate fi scos cu ușurintă.

Oamenii s-au bucurat că drumul de la biserică spre cimitirul din localitate a început să fie reparat, doar că nu pe mult timp.

" Ieri am avut asflat, dar acum a rămas ca după război. Dimineaţa erau doi băieţei şi dădeau aşa cu mătura şi iată uitaţi-vă, stă şi praf, s-a scos asfaltul, dar praful încă a rămas. Nu era fixat pentru că era pus pe praf."

"Aseară veneam de la raion şi am văzut că un tractor de asta mititel cum scotea de aici, aşa scotea. Scotea asfaltul. A fost până acolo pus. Ieri l-au turnat şi tot ieri il scoteau, dacă ei îl puneau pe Frunze, pe praf. Vin copiii de la şcoală, se împiedică, se julesc."

"Porcărie, ce aşa se face? Era rau, dar nu asa daramat. Tomcia m-am speriat ce-I aici, Doamne Dumnezeule. Asta numai la noi poate sa fie , in Moldova. Te aduce de la sfânta biserică până aici şi te-a mai scăpa pe jos cu tot cu sicriu."

"Când au început să-mi arate, când am ridicat asfaltul , desubt erau movile de frunze şi movile de ţărînă. Cel mult putea să ţină asfaltul asta încă două luni de zile sau până la prima ploaie şi banii aveau să se ducă în vânt. "

Şi conslierii locali se arată revoltaţi de modul în care se repara drumul.

"Am telefonat primarul, dumnealui mi-a zis că el e la curent cu ce se întâmplă, el ştie că drumul se face şi mi-a pus receptorul. Ceremoniile funerare se petrec pe acest drum , pe la biserică, e foarte greu. Erau nişte găuri enorme, nu se circula aproape deloc şi se face după cum vedeţi", a spus consilierul local, primăria satul Hârbovăţ, Rodica Croitoru.

Am mers la primărie dar acolo surpriză, toate uşile erau încuiate.

Am aflat ce companie s-a ocupat de lucrări, i-am sunat însă după ce ne-am prezentat, reprezentantul firmei ne-a închis telefonul. În acest timp am aflat că reparaţia drumului trebuia să fie coordonată de responsabilul tehnic din cadrul Primăriei. La telefon bărbatul ne-a spus că nu a semnat niciun contract şi că nu este implicat în reparaţia drumului.

Pe de altă parte, reprezentanţii Inspecţiei de Stat în Construcţii care s-au deplasat la faţa locului, au spus că sunt multe neclarităţi şi urmează să investigheze cazul. Drumul care se află în reparaţie are o lungime de doi km, iar pentru reabilitare din Fondul Rutier au fost alocaţi 600 de mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu