Localitățile care au avut de suferit în urma ploilor vor primi ajutor din partea Guvernului (VIDEO)

Embed:

Guvernul va aloca un milion de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale de la sfârșitul lunii mai și începutul lui iunie. Banii vor ajunge în raioanele Drochia, Fălești și Strășeni unde vor fi reparate podurile și drumurile din mai multe localități, care au fost afectate de ploi.

O decizie în acest a fost luată astăzi, la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, condusă de prim-ministrul Pavel Filip.

"Oamenii nu trebuie să sufere din cauza show-urilor de pe scena politică. În timp ce unii se joacă de-a Guvernul, noi trebuie să ne facem datoria. Vom aloca pentru asta peste un milion de lei după cum urmează: Fălești – 587 mii de lei, Drochia – 282 mii de lei, Strășeni – 240 de mii de lei."Pavel Filip a solicitat responsabililor să evalueze suma pagubelor provocate de grindină și ploi torențiale pe terenuri agricole, dar și să întreprindă măsurile necesare în cazul precipitațiilor abundente."În total, au fost afectate peste 15 mii hectare de suprafețe agricole dintre care avem livezi, vii, grădini particulare, porumb, floarea-soarelui, grâu, orz soia, rapiță."


"Căderile de grindină au afectat aproximativ cinci mii de hectare plantații anuale, inclusiv, plantații de culturi anuale. Urmează să mai fie importat încă un lot de două mii de rachete."Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, în perioada 30 mai - 10 iunie, ploile au afectat aproape 800 de kilometri de drum. Muncitorii au lucrat la curățarea carosabilului de nămol, iar specialiștii monitorizează situația în teritoriu."Administrația de Stat a Drumurilor are oameni detașați în teritoriu, circa 35 de responsabili tehnici. Totodată, cele 12 SA Drumuri din teritoriu sunt responsabile și de patrularea sectoarelor de drum aflate în gestiune."Recent, Guvernul a mai alocat aproape trei milioane de lei pentru lichidarea consecinţelor ploilor torenţiale din lunile martie şi mai.

 

Lasă un comentariu