Livrarea de ajutoare umanitare prevăzută astăzi în Siria a fost amânată

Livrarea de ajutoare umanitare prevăzută, joi, în enclava controlată de rebeli Ghouta de Est a fost "amânată", a anunţat Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), în timp ce sectorul este ţinta unor bombardamente intense şi ofensivei regimului sirian.

"Convoiul de astăzi a fost amânat", a declarat Ingy Sidqi, o purtătoare de cuvânt a CICR, unul din ONG-urile partenere ale ONU ce participă la convoi. Situaţia care "evoluează pe teren nu ne permite să desfăşurăm operaţiunea", a adăugat ea.

Lansând o ofensivă vastă pe 18 februarie, forţele regimului lui Bashar al-Assad au recucerit mai mult de jumătate din enclava rebelilor situată la periferia Damascului.

Sectoarele deţinute de insurgenţi au fost din nou vizate miercuri de bombardamente care au ucis zeci de civili, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Cei aproximativ 400.000 de locuitori ai enclavei rebele, asediată din 2013, se confruntă cu o gravă penurie de alimente şi medicamente.

Luni, un convoi de patruzeci de camioane transportând ajutoare medicale şi alimente a trebuit să-şi scurteze misiunea din cauza bombardamentelor asupra Douma, marele oraş din regiunea Ghouta, scrie Agerpres.ro.
Ajutoarele medicale şi alimentele ar trebui să satisfacă nevoile a 70.000 de persoane in total, a declarat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA)
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu