Liviu Volconovici: Ambrozia va fi inclusă în lista plantelor interzise în cel mai scurt timp

Embed:

Ambrozia va fi inclusă în lista plantelor interzise în cel mai scurt timp. Declaraţia a fost făcută de ministrul Agriculturii, Liviu Volconovici. Solicitarea a venit din partea premierului Pavel Filip, după ce tot mai multe persoane s-au plâns că suferă de alergii grave din cauza acestei plante.

"Ceea ce se referă la proiect noi îl pregătim acum. El timp de o săptămână e gata. Noi o să repetăm ce au făcut România până la noi. Proiectul e pregătit poate chiar pe miercurea următoare la şedinţa următoare", a spus ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.

La ultima şedinţă de Guvern, Liviu Volconovici a fost luat la rost de premierul Pavel Filip.

Deși i-a cerut cu o săptămână în urmă să vină cu un proiect de lege ca să fie luate măsuri împotriva ambroziei, premierului i-a fost prezentată doar o scrisoare în care erau descrise efectele plantei. În Moldova, ambrozia a apărut, pentru prima dată, acum 20 de ani.

Este o buruiană periculoasă atât pentru culturile agricole, cât şi pentru sănătatea oamenilor cărora le provoacă alergie care uneori nu poate fi combătută nici cu antibioticele.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu