Liviu Oboroc: Republica Moldova se alătură unei comunităţi de state europene care au implememntat deja serviciul de urgenţă 112

Serviciul Unic pentru Apelurile de Urgenţă 112 este activ începând de astăzi, 29 martie. Printr-un apel gratuit la acest număr pot fi chemați pompierii, poliția, ambulanța sau seriviciul de gaze. Premierul Pavel Filip, a declarat că o dată cu implementarea acestui sistem vom oferi cetăţenilor servicii moderne, exact ca în ţările europene. 

"Îmi revine astăzi deosebita plăcere de a reprezenta astăzi la această inaugurare istorică a serviciului 112 în Moldova, compania suedeză care împreună cu mulţi parteneri locali şi internaţionali am adus aportul ca într-un timp record să inaugurăm acest sistem pentru siguranţa cetăţenilor. Începând de astăzi Republica Moldova se alătură unei comunităţi de state europene care au implementat deja serviciul de urgenţă 112, 36 la număr. Astăzi al 37-lea stat este Republica Moldova, aceasta vorbeşte despre faptul că siguranţa cetăţenilor reprezintă un deziderat al ţării.
Serviciul 112 a fost înfiinţat în anul 1991 la directica Consiliului Europei, dar la iniţiativa Suediei. Muţumesc colegilor mei, partenerilor noştri şi întregii echipe 112 din Moldova şi Guvernului Moldovei pentru faptul că eu fost deschişi către nou, către tehnologie şi au muncit în slujba cetăţenilor", a spus Liviu Oboroc reprezentntul proiectului 112.

 

Lasă un comentariu