(LIVE TEXT/VIDEO) Revoluţia de la Kiev s-a mutat în Crimeea. Primele CIOCNIRI între susţinătorii şi opozanţii MAIDANULUI

Embed:

(UPDATE 17:39) La moment, tătarii din Crimeea au părăsit piața din fața Parlamentului din Crimeea, susținătorii unității ruse continuă manifestul.

(UPDATE 17:36) Preşedintele Consiliului Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului federal rus), Valentina Matvienko, o apropiată a preşedintelui Vladimir Putin, a exclus scenariul unei intervenţii militare a Rusiei în Ucraina.

(UPDATE 17:35) Un grup de tătari din Crimeea au ars steagul rusesc sub zidurile Parlamentul din Crimeea. Potrivit corespondentului de la unian.net, acest lucru a fost făcut sub strigătele: "Crimeea nu este Rusia".

(UPDATE 16:25) Parlamentul Crimeei nu a putut deschide şedinţa în cadrul căreia urma să fie examinată situaţia social-politică din regiune. Unian.net anunţă că întrunirea nu a putut avea loc în lipsă de cvorum.

(UPDATE 16:01) Minsitrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a avut o întrevedere cu 28 de ambasadori ai ţărilor UE şi cu şeful misiunii UE în Rusia. Oficialii au discutat despre situaţia din Ucraina, anunţă russian.rt.com.

(UPDATE 15:53) Congresmanul american John McCain susţine că Ucraina trebuie inclusă în componenţa NATO pentru restabilirea situaţiei economice, iar astfel va fi evitată renaşterea Imperiului Rus, ceea ce reprezintă un vis al lui Vladimir Putin, scrie russian.rt.com. În decembrie anul trecut, McCain a vizitat Maidanul unde a ţinut un discurs şi a vorbit cu liderii opoziţiei.

(UPDATE 15:50) Miliţia din Sevastopol anunţă că rămâne în afara politicii. Oamenii legii spun că rămân alături de popor şi nu vor aplica forţa, scrie censor.net.ua.

(UPDATE 15: 32) Președintele Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a anunţat că merge în Crimeea pentru a-i susţine pe etnicii ruşi din această regiune, scrie korrespondent.net.

(UPDATE 15:00) Uniunea Europeană a precizat că dacă la guvernare în Ucraina vor veni forţe radicale, atunci ţara nu va mai primi ajutor financiar, scrie unian.net.

(UPDATE 14:43) Parlamentul din Crimeea nu ia în calcul ieşirea din componenţa Ucrainei, scrie news.liga.net.

(UPDATE 14:39) Autorităţile din Sevastopol refuză să lichideze forţele Berkut.

(UPDATE 14:36) Trupele Rusiei din districtul militar de la hotar cu Ucraina au fost puse în stare de alertă, la ordinul preşedintelui Putin.

(UPDATE 14:28) Lângă Parlamentul din Crimeea s-au adunat în jur de 10.000 de oameni. Uşile de la intrare sunt blocate, accesul find permis doar deputaţilor şi repezentanţilor forţelor de ordine, scrie unian.net.

(UPDATE 14:07) Cele două tabere luptă deja între ele. Protestatarii folosesc lăncile de masă plastică de la drapele.

(UPDATE 13:55)
Protestatarii au rupt cordonul de poliţişti care îi separa. Sunt persoane care încearcă să oprească masele, însă protestatarii nu mai ascultă de nimeni.

(UPDATE 13:50)
Poliţia cu greu face faţă situației de lângă clădirea Parlamentului.

(UPDATE 13:46)
Un apropiat al partidului "Rusia Unită" şi consultant guvernamental la Kremlin Dmitri Orlov caută în regim de urgenţă, agenţi pentru propagarea şi organizarea mitingurilor în masă în Ucraina.

(UPDATE 13:40)
Preşedintele Medjlisa, Refat Ciubarov, i-a cerut preşedintelui Parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov, să amâne sau să anuleze sesiunea extraordinară a Legislativului, pentru a evita confruntările şi înrăutăţirea situaţiei din Crimeea.

(UPDATE 13:38)
Participanţii la mitingul antiseparatist au rupt primul cordon de poliţişti şi s-a oprit în curtea interioară a Parlamentului.

(UPDATE 13:36)
Ciocnirile i-au amploare în faţa Radei din Crimeea. A fost anunţată prima victimă a revoltei. Victima face parte din tabăra pro-rusă. Bărbatul a fost transportat la adăpost în incinta Parlamentului.

(UPDATE 13:34)
Şeful Partidului Comunist din Ucraina, Leonid Grach, susţine că de tot ce se întâmplă acum în Crimeea se face vinovat fostul preşedintele Viktor Ianukovici: "Am vorbit despre faptul că această situaţie poate exploda, în primul rând la cererea Kievului, şi în mod special la dorinţa lui Ianukovici şi a Partidului Regiunilor. Procesele geopolitice care domină astăzi Ucraina sunt foarte uşor de aprins, în contextul problemelor etnice şi naţionale".

(UPDATE 13:22)
Misiunea OSCE va urmări evoluţia evenimentelor din Crimeea şi va iniţia o anchetă pentru a monitoriza încălcarea drepturilor omului în Ucraina, a declarat reprezentantul personal al preşedintelui Elveţiei, Tim Guldimannom.

(UPDATE 13:20)
La ora 15.00 se preconizează o sesiune extraordinară a Parlamentului local în cadrul căreia se va discuta problema statului Crimeei în cadrul Ucrainei.

(UPDATE 13:17)
Protestatarii tătari scandează: "Ucraina nu este Rusia" şi "Putin este dictator". Protestatarii pro-ruşi scandează "Crimeea este Rusia".

(UPDATE 13:15)
Poliția nu poate împiedica provocările, iar unii manifestanți au reușit să se ia la bătaie.

(UPDATE 13:11) Noi valuri de proteste se înregistrează în Ucraina. De data aceatea două grupuri de protestatari au venit în faţa Radei Supreme din Crimeea. Poliţia nu poate face faţă provocărilor. Taberele adversare sunt gata de încăierare. În cadrul mitingului, tatarii din Crimeea a cerut înlăturarea steagului Rusiei de pe parlamentul local, care ieri a fost instalat de către forțele proruse din regiune, transmite cenzor.net.ua.

Publika.md menționează că populația băștinașă a peninsulei Crimeea este cea a tatarilor. Aceasta susţine integritatea teritorială a Ucrainei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu