Şedinţa Guvernului Sandu, înaintea examinării moţiunii de cenzură. Vezi ce au decis miniştrii

(UPDATE 08:35) A fost aprobat Avizul la proiectul de lege pentru modificarea art.3 din Legea taxei de stat nr.1216/1992. Autorul proiectului susține că, cuantumul tarifar al taxei de stat să fie 3% din valoarea acțiunii sau din suma încasată, dar nu mai puțin de 150 lei de la persoanele fizice și nu mai puțin de 270 lei de la persoanele juridice, cu eliminarea plafonului maxim.

(UPDATE 08:30) Cabinetul de miniştri a aprobat proiectul cu privire la transmiterea unui bun imobil. Proiectul prevede transmiterea imobilului amplasat în municipiul Chişinău, strada N. Iorga, 24, din gestiunea IP "Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului" în gestiunea Oficiului Avocatului Poporului.

(UPDATE 08:26) A fost aprobat proiectul despre aprobarea Regulamentului privind modul de desfăşurare a concursului pentru obţinerea licenţei de comercializare a resturilor şi deşeurilor de metale feroase şi neferoase, de baterii, de acumulatoare uzate, inclusiv în stare prelucrată, către agenţii economici aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova şi care nu au relaţii fiscale cu sistemul ei bugetar, precum şi exportul acestora.

(UPDATE 08:24) Executivul a aprobat proiectul pentru iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind călătoriile fără vize ale cetăţenilor.

(UPDATE 08:21) A fost aprobat proiectului de lege cu privire la ratificarea Acordului de finanțare dintre Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare privind Proiectul de dezvoltare al sistemului electroenergetic (în valoare de 47,9 milioane de euro).

(UPDATE 08:20) A fost votat proiectului de lege cu privire la ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare privind Proiectul de dezvoltare al sistemului electroenergetic (în valoare de 13,1 milioane euro), semnat la 26 septembrie 2019.

(UPDATE 08:18) Guvernul a aprobat Avizul asupra proiectului de lege privind alocațiile sociale de stat pentru unele categorii de cetățeni. S-a propus majorarea cuantumului alocaţiilor sociale cu 40 la sută pentru persoanele cu nevoi speciale severe, accentuate şi medii şi va constitui 80la sută din cuantumul pensiei minime, stabilit anual de către Guvern. Cu 30 la sută pentru persoanele vârstnice şi va constitui 50 la sută din cuantumul pensiei minime pentru limita de vârstă. Pe termen mediu pentru anul 2020-2022, Ministerul Sănătăţii a înaintat unele măsuri noi de politică, inclusiv majorarea cu 40% a cuantumului pentru alocaţiile sociale pentru persoanele cu dizabilităţi severe accentuate şi medii, precum şi majorarea cu 30 la sută a cuantumului alocaţiilor sociale pentru persoanele vârstnice. 

(UPDATE 08:17) A fost aprobat proiectul pentru modificarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi de plată a compensaţiei băneşti în locul biletelor de tratament sanatorial gratuit persoanelor cu dizabilităţi de pe urma războiului. Mărimea compensaţiilor băneşti acordate veteranilor în locul biletelor de tratament sanatorial pentru anii 2017-2018 a constituit 6.504 lei. De compesaţii beneficiază circa 546 de persoane.

(UPDATE 08:15) Se discută proiectul de lege pentru modificarea articolului 1 din Legea nr. 121/2001 cu privire la protecţia socială suplimentară a unor categorii de populaţie. Proiectul a fost aprobat de Cabinetul de miniştri. Toate victimele represiunilor politice vor beneficia de alocaţii lunare de stat.

(UPDATE 08:13) A fost aprobat proiectul privind numirea Anei Pușneac în funcţia de şef al Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat din data de 18 noiembrie 2019.

(UPDATE 08:10) S-a aprobat propunerea de numire a Danielei Morari în funcţia de Ambasador, şef al misiunii Republicii Moldova pe lângă UE.

(08:07) Toți membri Guvernului sunt prezenți. Ședința se declară deschisă. A fost aprobată agenda pentru ordinea de zi. 

(08:06) Maia Sandu: Mulţumesc că aţi venit atât de dimineaţă. 

(UPDATE 08:05) A început şedinţa Guvernului Sandu, înaintea examinării moţiunii de cenzură.

(07:26) Zi decisivă pentru Guvernul condus de Maia Sandu.

La ora 08:00 va avea loc şedinţa Executivului, înaintea examinării moţiunii de cenzură.

Printre subiectele incluse pe ordinea de zi sunt aprobarea semnării unui Acord dintre guvernele Moldovei şi Ucrainei, care ar oferi cetăţenilor ambelor state posibilitatea de a călători în baza buletinelor de identitate.

Tot astăzi, Executivul va examina şi hotărârea privind organizarea şi funcţionarea Inspectoratului General al Poliţiei.

PUBLIKA.MD aminteşte că Parlamentul se convoacă astăzi în ședință de plen, la ora 10:00, pentru a pune la vot moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Sandu. 

PSRM a înaintat moţiunea după ce, Guvernul și-a asumat răspunderea asupra unui proiect de lege, ce i-ar permite premierului să desemneze candidații la funcția de Procuror General. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu