Liuba Şova şi Nicolae Roşca sunt judecătorii Curţii Constituţionale din partea Guvernului. Roşca a candidat la Parlamentare pe listele PAS (VIDEO)

Guvernul a decis: Liuba Şova şi Nicolae Roşca sunt judecătorii Curţii Constituţionale din partea Guvernului.

Liuba Şova este candidatul care a obţinut cel mi mare punctaj la concursul organizat de Guvern. 

Nicolae Roșca este membru al PAS, condus de Maia Sandu. La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Roşca a candidat pe listele PAS. De menţionat că acesta a obţinut cel mai mic punctaj, în comparaţie cu ceilalţi trei candidaţi, propuşi de Guvern. 

Maia Sandu a declarat că Guvernul a decis să-l numească pe Roşca judecător la CC deoarece acesta nu a lucrat în sistemul judecătoresc. Totodată, potrivit CV-ului prezentat de Nicolae Roşca, acesta a activat în calitate de membru şi preşedinte al Colegiului Disciplinar de pe lângă CSM. 

Publika.md aminteşte că în urma concursului organizat de Guvern, patru candidaţi au fost înaintaţi la funcţia de judecător CC din partea Guvernului. Este vorba despre Liuba Șova, Eduard Serbenco, Vladimir Grosu și Nicolae Roșca.

CITEŞTE ŞI: Guvernul a publicat punctajul, obţinut de către candidaţii la funcţia de judecător al Curţii Constituţionale (DOC)

Tot astăzi Legislativul va alege doi judecători la Curtea Constituţională din partea Parlamentului. Proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţie extraordinare a Legislativului.

Concursul organizat de Parlament l-au câştigat Nicolae Eşanu şi Vladimir Grosu. Numele acestor candidaţi nu se regăsesc însă, în proiectul de hotărâre, care va fi dezbătut în plen. 

Deputaţii au ignorat rezultatele concursului şi au propus în această funcţie pe Domnica Manole şi Dumitru Pulbere.  

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV! Parlamentul ignoră rezultatele concursului pentru funcţia de judecător ai Curţii Constituţionale şi înaintează candidaţii COMOZI alianţei ACUM-PSRM (DOC)

 

 

Lasă un comentariu