Lituania salută reforma armatei ţării noastre şi este dispusă să ofere sprijinul necesar

Lituania salută reforma majoră anunţată în armata ţării noastre şi se arată dispusă să ofere sprijinul necesar. Despre asta a anunţat şeful de la Apărare a acestei ţări Jonas Vytautas Zukas, aflat într-o vizită oficială în Moldova. Acesta a fost întâmpinat cu onoruri militare la Chişinău.

În cadrul unei întâlniri cu ministrul moldovean al Apărării, Eugen Sturza, și comandantul Armatei, Igor Cutie, generalul lituanian i-a îndemnat să continuie obiectivele ambițioase.

"Lituania îşi va menţine angajamentul de a susţine reformele din domeniul apărării Republicii Moldova. Sunt mulţumit de modul în care sunt implementate şi vă doresc ca aceste planuri şi obiective ambiţioase să fie susţinute prin resurse financiare suficiente şi personal uman de calitate", a declarat șeful Statului Major al Apărării al Lituaniei, Jonas Vytautas Zukas.

Militarii au discutat şi despre situaţia din regiune. Oficialul lituanian a menţionat că Moldova este un partener important şi a încurajat Armata noastră să se implice mai activ în politica de securitate şi apărare comună a Uniunii Europene.

La rândul său, generalul Igor Cutie a mulțumit pentru colaborarea în domeniu şi instruirea militarilor moldoveni. Comandantul a specificat că Moldova îşi doreşte o armată profesionistă.

"În calitate de comandant al armatei aș dori ca să mă înconjoare doar oameni profesioniști. Este o ambiție pusă la nivelul MInisterului Apărării. Am lucrat foarte mult la planul de reconstrucție al Armatei Naționale", a spus comandantul Armatei Naţionale, Igor Cutie.

Recent, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a venit cu iniţiativa de a reforma şi moderniza armata naţională.

Startul acestui proces complex va începe din toamna anului curent, iar locul recruților va fi ocupat doar de militari profesioniști. Astfel, treptat se va renunța la serviciul militar obligatoriu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu