LITUANIA LUPTĂ CU PROPAGANDA. Retransmiterea postului rus de televiziune RTR Planeta va fi interzisă în următoarele 12 luni

Embed:

Retransmiterea postului rus de televiziune RTR Planeta în Lituania va fi interzisă în următoarele 12 luni. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Radio și Televiziune de pe lângă parlamentul de la Vilnius, care a descoperit mai multe încălcări comise de această televiziune.

Potrivit autorităților lituaniene, o serie de emisiuni difuzate de RTR Planeta conținea informații care instigau la ură interetnică și la violență. Aceasta nu este prima abatere de acest gen a postului de televiziune în Lituania, motiv pentru care conducerea de la Vilnius a hotărât să aplice măsuri mai drastice. 

În 2015 și 2016, aceeași comisie a interzis retransmiterea RTR Planeta în țara sa din aceleași motive pe perioade de trei luni. Recent, în ţara noastră a început să fie aplicată legea anti propagandă, care interzice retransmiterea posturilor TV din statele care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu