Litoralul românesc, mai scump cu 40%, odată cu intrarea în plin sezon estival

După săptămâni cu frig şi ploaie, litoralul românesc se aglomerează din nou. Începând de ieri, zonele de odihnă din România au intrat în plin sezon estival, iar asta aduce cu sine scumpirea la cazare, scrie B1.ro. În comparaţie cu zilele trecute, diferenţele sunt chiar şi de 40%.

Hotelierii au majorat deja tarifele la cazare. La hotelurile de trei stele, tariful e de 240 de lei româneşti pe noapte, la patru stele - 600, iar la cinci stele - până la 1.000 de lei româneşti pe noapte. Tarifele au crescut cu 40% pentru cei care solicită camere la recepția hotelurilor.

”Nu mai e ca pe vremuri, când venea Ministerul și spunea <>. Acum depinde de fiecare hotelier. Dacă există cereri foarte multe pentru acea săptămână, pentru evenimente deja prerezervate, probabil va crește ușor tariful la recepție, pentru că este cerere”, a explicat Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării.

De cealaltă parte, bulgarii au oferte mai atractive decât în Mamaia. O săptămână în stațiunea Albena, cu totul inclus, costă în jur de 310 euro. O alegere bună ar fi şi o săptămână la trei stele, în insula grecească Rhodos. Sejurul costă 200 euro pe cameră, în aceeaşi perioadă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu