LISTA RUŞINII: Andrei Năstase a ajutat Moscova să-și recapete dreptul de vot în APCE

Alianța Kozak ACUM-PSRM dă din nou roade în favoarea Rusiei. Delegația Republicii Moldova în frunte cu Andrei Năstase a ajutat Moscova să-și recapete dreptul de vot în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Pentru aceasta au votat deputatul PPDA Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea. 

După patru ore de dezbatere, Rezoluția în favoarea Rusiei a fost votată cu 118 voturi pentru, 62 contra și zece abțineri.

Rezoluția a fost sprijinită în totalitate de delegații din Austria, Azerbaidjan, Cipru, Spania, Islanda, Irlanda, Norvegia, Portugalia, Slovacia, Serbia, San Marino, Turcia, Franța și a Italia.

Ucraina și Georgia nu au susţinut agresorul şi s-au opus în întregime. De asemenea, împotriva acestei decizii s-au exprimat majoritatea delegaților din Polonia, Lituania, Letonia, Marea Britanie, Estonia și Suedia.

La vot au participat doar doi parlamentari români, Gheorghe Dinu Socotar (PSD) și Iulian Bulai (ALDE), primul votând în favoarea întarcerii delegatiei ru.

Rusia a fost lipsită de dreptul de vot în cadrul instituției europene, în 2014, odată cu anexarea Crimeei. Astfel, delegația Kremlinului a revenit fără a fi obligată să îndeplinească anumite condiții.

Din 2017, Moscova nu a mai plătit contribuții la bugetul Consiliului Europei. 

Lasă un comentariu