Lista completă a nominalizărilor Oscar pentru cel mai bun film străin

Lista scurtă a celor nouă lungmetraje eligibile pentru nominalizarea la Oscarul pentru cel mai bun film străin a fost anunţată joi seară, de Academia americană, instituţia care decernează aceste premii, scrie realitatea.net.

"The Square" a avut premiera la Festivalul de la Cannes de anul acesta, unde a primit marele premiu, Palme d'Or pentru cel mai bun film.

Peliculele incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizarea la Oscarul pentru cel mai bun film străin pe 2018 sunt: "The Square", de Ruben Ostlund (Suedia), "In the Fade", de Fatih Akin (Franţa/ Germania), "Foxtrot", de Samuel Maoz (Israel), "The insult", de Ziad Doueiri (Liban), "Félicité", de Alain Gomis (Senegal), "Loveless", de Andrey Zvyagintsev (Rusia), "The Wound", de John Trengove (Africa de Sud), "A fantastic woman", de Sebastián Lelio (Chile), "On Body and Soul", de Ildikó Enyedi (Ungaria).

În prima etapă de selecţie a filmelor străine, un comitet alcătuit din câteva sute de membri din Los Angeles ai Academiei de film americane a vizionat cele 92 de lungmetraje eligibile pentru o nominalizare pentru gala de anul viitor.

Lista scurtă va fi analizată la rândul ei şi va fi redusă la cele cinci pelicule nominalizate la Oscar, de un alt comitet, ce include invitaţi speciali din New York, Los Angeles şi Londra.

Nominalizările la cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 23 ianuarie.

Gala premiilor Oscar 2018 va avea loc pe 4 martie, la Dolby Theater din Los Angeles.

Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin pe 2017 i-a revenit peliculei "The Salesman", a regizorului iranian Asghar Farhadi.

Propunerea României în această categorie a premiilor Oscar din 2018 a fost filmul "Fixeur", în regia lui Adrian Sitaru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu