Lipsa reformelor în ministerele pe care le-a condus PLDM au lăsat Moldova fără finanțare europeană pentru justiție

Embed:

Moldova a ratat 28 de milioane de euro pentru lipsa de reforme în domeniul justiției în special în perioada 2014-2015, când  Ministerul Justiției a  fost condus  de Partidul Liberal Democrat. Despre acest lucru a anunțat, astăzi, delegația Uniunii Europene din Moldova printr-un comunicat de presă.

Oficialii europeni au constatat că autoritățile de la Chișinău au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției, evidențiind lipsa progreselor în perioada 2014 și 2015.   

Mai exact, nu au fost îndeplinite condițiile impuse de UE pentru a beneficia de un ultim transfer în cadrul programului de reforme a sectorul justiției, în valoare de 28 de milioane de euro.

În comunicat se mai spune că în acest sens nu au fost alocate suficiente fonduri și personal de către fosta conducere a Ministerului Justiției, iar drept rezultat, progresul nu a fost cel așteptat. 

Totuși, potrivit șefului Delegației UE în Moldova, Peter Michalko, comunitatea europeană va oferi în continuare sprijin pentru cetățenii care muncesc pentru un viitor mai bun.

Oficialul a mai spus că prioritate vor avea proiectele care îmbunătățesc viața moldovenilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu