Lipsa indicatoarelor rutiere pune în pericol viaţa oamenilor

Embed:

Un bărbat a fost călcat de trenul de pe linia Chişinău-Bucureşti. Poliţia examinează şi versiunea unui suicid, pentru că martorii spun că au văzut cum bărbatul s-a aruncat sub locomotivă. Între timp, oamenii îşi pun viaţa în pericol trecând peste liniile de calea ferată prin locurile neautorizate. "Dacă punem indicatoare, peste noapte sunt furate, iar ca să îngrădim regiunea ne trebuie foarte mulţi bani", aşa au explicat responsabilii situaţia.

Una din zonele periculoase este în apropiere de strada Calea Moşilor din Capitală, chiar sub podul de la Circ. Peste liniile de cale ferată din preajmă trec zilnic sute de oameni, chiar dacă există riscul ca trenul să le apară în faţă în orice clipă.

Autorităţile spun că ştiu despre problemă, dar se declară neputincioase. Banii sunt de vină.

"Au fost de nenumărate ori plasate semnele corespunzătoare, dar spre regret ele pot dispărea peste noapte. Ar mai fi şi alte soluţii îngrădirea căilor ferate. Sunt destul de costisitoare şi până la moment nu putem să ne permitem", a declarat Dumitru Buga, şeful Direcţiei Poliţia Transporturi MAI.

Şi administraţia Capitalei dă vina pe lipsa de bani. Bugetul destinat pentru indicatoare şi marcaje rutiere este de 2,5 milioane de lei, adică de cinci ori mai mic decât necesarul. De la începutul anului, 16 oameni au fost implicaţi în accidente pe liniile de cale ferată. Şase dintre ei au murit. Trei cazuri au fost calificate drept suicid.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu