Lipsă de respect față de Republica Moldova. Ministrul de Externe insistă, a fost un RĂZBOI CIVIL

Embed:

Ministrul de Externe insistă că conflictul armat de pe Nistru a fost un război civil. Despre aceasta a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

"În timpul conflictului din 1992 ne-am aflat într-o stare regretabilă în care unii cetățeni ai Republicii Moldova s-au aflat în stare de conflict armat cu alți cetățeni ai Republicii Moldova. 
Pentru noi, toți locuitorii regiunii transnistrene au fost, sunt și vor fi cetățeni ai țării noastre. 
În același timp întotdeauna s-a cunoscut și recunoscut că forțele armate ale Federației Ruse nu au jucat un rol neutru și că au susținut acest conflict. Prin urmare, am fost martori ai unui conflict în care forțele armate rusești au susținut Tiraspolul.
Am vrut să fac această precizare tocmai pentru a clarifica poziția mea prezentată astăzi la București", a scris Nicu Popescu.

PUBLIKA.MD amintește că, ieri, Popescu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că conflictul armat de pe Nistru este un un război civil, asta în timp ce în regiunea transnistreană staționează trupele ruse. 

CITEȘTE ȘI: Ministrul de Externe, Nicu Popescu, spune despre războiul de pe Nistru că este unul civil

Totodată, ministrul de Externe a declarat că toate statele din lume au dreptul de a decide ce trupe străine se află pe teritoriul lor.

Amintim că şi preşedintele ţării, Igor Dodon, a calificat războiul de pe Nistru din anul 1992 că a fost unul civil, iar dacă nu intervenea armata rusă, conflictul s-ar fi transformat într-un mare război.

Lasă un comentariu