Lionel Messi este cel mai bine plătit jucător din lume, cu 33 milioane câştigate în 2011

Embed:

Lionel Messi este cel mai bine plătit fotbalist din lume. Publicaţia "France Football" a realizat topul celor mai bine plătiţi jucători şi antrenori în 2011. Starul Barcelonei conduce clasamentul cu 33 milioane de euro, iar cel mai bine plătit antrenor este Jose Mourinho cu aproape 15 milioane câştigaţi la Real Madrid.

În plină criză economică, FC Barcelona scoate anual din bugetul clubului 33 milioane de euro pentru ai plătii salariul lui Lionel Messi. Argentinianul conduce topul celor mai bine plătiţi fotbalişti din lume. El este urmat de David Beckham, de la Los Angeles Galaxy, cu 31,5 milioane, Cristiano Ronaldo, care are un salariu de 29,2 milioane de euro la Real Madrid, şi Samuel Eto’o, care s-a ales în 2011 cu un venit de 23,3 milioane de euro la Anji Mahacikala.

În topul realizat de publicaţia "France Football" au intrat 20 de fotbalişti. Ultimul din acest clasament este francezul Franck Ribery, de la Bayern Minchen, cu un salariu de 11 milioane. În plus, pentru prima dată de la crearea topului, cinci jucători au salarii care depăşesc pragul de 20 de milioane de euro.

Antrenorii nu o duc la fel de bine. Tehnicianul lui Real Madrid, Jose Mourinho, este cel mai bine plătit manager din lume, cu 14,8 milioane de euro câştigaţi în 2011. Pe locul doi s-a clasat Carlo Ancelotti, fost antrenor la Chelsea, iar în prezent la PSG, cu 13,5 milioane. Încheie podiumul tehnicianul Barcelonei, Josep Guardiola. Cu cele 9 milioane de euro, Pep are un salariu de aproape patru ori mai mic decât elevul său, Messi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu