Lionel Messi câştigat pentru a treia oară Gheata de Aur

Embed:

Lionel Messi scrie istorie în La Liga! Argentianul, care este accidentat şi va lipsi până la finalul sezonului, a primit Gheata de Aur pentru performanţele reuşite în ediţia trecută în campionatul Spaniei. Astfel, Messi a devenit primul jucător din istorie care a câştigat de trei ori acest trofeu.

Lionel Messi a primit Gheata de Aur din partea unei foste vedete a Barcelonei, Hristo Stoicikov. Argentinianul a fost premiat pentru prestaţia sa din campionatul precedent al Spaniei. Vedeta echipei catalane a marcat 46 de goluri în La Liga şi a cucerit pentru a treia oară prestigiosul trofeu.

"Sunt foarte fericit. Este un trofeu foarte important pentru mine. Este un premiu care este acordat individual, dar eu consider că este al grupului, al întregii echipe. Fără ajutorul colegilor, nu aş fi reuşit să îl câştig nici pe acesta, nici pe celelalte din trecut", a declarat fotbalistul.

Messi şi-a mai adjudecat acest trofeu în 2010, după ce a marcat 34 de goluri, şi în 2012, când a înscris de 50 de ori, acesta fiind recordul din toate timpurile în campionatul Spaniei.

Primul jucător care a câştigat Gheata de Aur a fost Eusebio, în 1968. Portughezul a mai primit acest trofeu şi în 1973. Alţi fotbalişti care mai au acest premiu în palmares sunt Gerd Muller, Dudu Georgescu, Fernando Gomes, Ally McCoist, Jardel, Thierry Henry, Diego Forlan sau Cristiano Ronaldo.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu