Liniştea în Siria se apropie! Damascul intenţionează să pună în aplicare planul de pace al lui Kofi Annan

Embed:

Violenţele din Siria ar putea înceta în aceasta lună. Damascul intenţionează ca până pe 10 aprilie să renunţe la arme şi să pună în aplicare planul de pace propus de mediatorul ONU pentru Siria, Kofi Annan. Potrivit planului focurile de armă trebuie să înceteze complet în 48 de ore după această dată.

"Domnul Annan a raportat că a primit o scrisoare de la Ministrul sirian de Externe, în care se spune că Armata siriană va pune în aplicare planul de pace iar, până pe 10 aprilie focurile vor înceta şi va retrage armamentul greu din oraşe", a declarat ambasadorul ONU, Susan Rice.

În ciuda acestui anunţ, preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, nu a dat niciun semn că-şi va ţine promisiunea în ce priveşte planul de pace. Totodată, Kofi Annan a cerut sprijinul Consiliului de Securitate al ONU pentru punerea în aplicare a acestui plan şi a cerut diplomaţilor să studieze condiţiile pentru desfăşurarea unei misiuni de observatori în Siria.

Un ONG pentru drepturile omului, care activează la Damasc, susţine că de la începutul violenţelor, aproximativ 10.000 de oameni şi-au pierdut viaţa, dintre aceştia, 7.000 sunt civili. Regimul sirian, însă, susţine că vărsările de sânge au fost provocate de bande teroriste înarmate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu