"Linda" din Moldova, condamnată la OPT ANI de închisoare în Cambodgia pentru exploatare sexuală

Moldoveanca arestată în Cambodgia în 2015, a fost condamnată de o curte locală la opt ani de închisoare, pentru exploatare sexuală comercială a unei tinere din Republica Moldova, transmite agenția oficială de presă chineză, Xinhua, potrivit Deschide.md.

Liudmila Bejenari, în vârstă de 28 ani, a fost arestată în urmă cu doi ani într-o pizzerie din Phnom Penh, unde activa în calitate de manager. O angajată de-a ei, care avea 19 ani pe atunci, a acuzat-o că a forțat-o să întrețină relații sexuale cu clienții localului.

În plângerea sa, victima, cunoscută sub numele de Cristina, a declarat că Bejenari o "ademenise" în Cambodgia cu promisiunea de a-i oferi lucru, iar când a sosit i-a fost luat pașaportul, nu i-a fost plătit salariul și a fost forțată să întrețină relații sexuale cu clienții, scrie Xinhua.

"Instanța a hotărât să o condamne pe Liudmila Bejenari la opt ani de închisoare și a obligat-o să plătească 30 milioane de riel (monedă locală) echivalentul a 7.500 dolari americani, drept despăgubire pentru victimă", se spune în sentința pronunțată de președintele Tribunalului Municipal din Phnom Penh, Svay Tonh.

În timpul unei ședințe de judecată de luna trecută, moldoveanca a negat acuzațiile că ar fi ademenit-o pe conaționala sa în Cambodgia și că ar fi forțat-o să facă sex cu clienții.

Potrivit legislației cambodgiene, termenul în care condamnații pot face recurs este de o lună.

Precizăm, că poliţia locală a verificat localul după ce victima a reușit să-și sune părinții din Republica Moldova în 2015. Aceștia au alertat autoritățile moldovenești, care, la rândul lor, le-au contactat pe cele din Regatul Cambodgia.

Presa cambodgiană a relatat atunci despre informația apărută pe mai multe forumuri potrivit căreia moldoveanca era doar administratoarea localului, iar proprietarul real ar fi fost un nigerian cunoscut ca Jeffrey Akudo, anchetat pentru trafic de droguri în Italia prin 2001.

Moldoveanca pretindea că este o italiancă pe nume Linda, iar Akudo că este de origine jamaican-italian. Într-un interviu despre pizzeria și magazinul de vinuri pe care le-a deschis, Akudo o prezentat-o pe "Linda" drept soția sa.

Comentatorii de pe forumuri mai scriau că "Linda" avea o "cicatrice de turnătoare", semn că a mai fost implicată în afaceri ilegale și a fost pedepsită pentru că a divulgat unele informații.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu