Lilian Levandovschi, şeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane din cadrul IGP, concediat în urma unei anchete de serviciu

Embed:

Lilian Levandovschi, şeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane din cadrul IGP, a fost concediat în urma unei anchete de serviciu. Informaţia a fost confirmată de către ofiţerul de presă al Ministerului Afacerilor Interne, Liliana Puşcaşu, care însă a refuzat să ofere alte detalii pe marginea acestui caz.

Jurnaliştii Ziarului de Gardă, însă scriu că Levandovschi a fost pedepsit astfel, pentru că a utilizat cardul şi maşina de serviciu în scopuri personale.  S-a întâmplat în perioada 24 iunie – 25 iulie 2019, în timp ce se afla în concediu anual.

În cadrul anchetei de serviciu desfăşurată de Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, Levadonvschi ar fi negat acuzaţiile şi a declarat că nu el a folosit aceste bunuri, ci angajatul instituţiei, Constantin Malic, care le-a solicitat pentru efectuarea unor măsuri speciale de investigații.

Nu am reuşit să discutăm cu Levandovschi, întrucât avea telefonul deconectat. Nici cu Constantin Malic nu am reuşit să discutăm. Lilian Levandovschi a fost numit în octombrie 2016 în funcţia de şef al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane. Nu este clar deocamdată cine va asigura interimatul.

Lasă un comentariu