Lilian Levandovschi ar putea fi exclus din concursul pentru şefia IGP din motiv că este vizat într-un dosar penal

Embed:

Lilian Levandovschi, șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului General de Poliţia, ar putea fi exclus din concursul pentru şefia IGP, pe motiv că acesta este vizat într-un dosar penal. Informaţia a fost confirmată de către ofiţerul de presă al procuraturii anticorupţie, Cătălina Bogonos.

Solicitat telefonic, şeful interimar al IGP, Gheorghe Balan a confirmat că Levandovschi are calitate de bănuit, într-un dosar de trafic de influenţă. Întrebat care este procedura mai departe şi dacă acesta ar urma să fie exclus din concurs, Gheorghe Balan a spus că nu cunoaşte cum va proceda pe motiv ce nu şi-a înaintat candidatura la această funcţie, pentru a cunoaşte regulile.

Am solicitat un comentariu şi de la consiliera lui Andrei Năstase, ministrul de interne, care a spus că acum este într-o şedinţă de lucru şi mai târziu va reveni cu un comunicat. Nici aceasta nu a vrut sa ne zică procedural dacă un candidat certat cu legea, care se vrea şef la IGP, mai poate sau nu candida.

Contactat de reporterul postului nostru de televiziune, Lilian Levandovschi a declarat că nu se află în ţară, dar a precizat că a aflat din presă despre faptul că este vizat într-un dosar penal. La întoarcerea în R.Moldova acesta spune că va vedea despre ce este vorba. Tot din presă spune că a aflat despre faptul că a fost admis la concursul pentru şefia IGP. Acum câteva zile, Ministerul Afacerilor Interne a publicat lista candidaților pentru șefia Inspectoratului General al Poliției.

Doar șase pretendenți au fost admiși la proba scrisă, iar dacă o vor trece cu succes, vor merge la proba interviului. Este vorba despre Fredolin Lecari, şeful poliţiei de frontieră, Ivan Cebotari, şef al direcţiei de poliţie a autonomiei Găgăuze, Viorel Cernăuţeanu, şef al direcţiei juridice IGP, Dumitru Cebotari, şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Bălţi, Vladimir Negura, şef de direcţie în cadrul IGP şi Lilian Levandovschi, șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului General de Poliţie.

Lasă un comentariu