Lilian Carp: Unii angajaţi de la Calea Ferată ar vinde ilegal metale

Embed:

Unii angajaţii de la "Calea Ferată", de la nodul feroviar din Bender, ar vinde ilegal metale, printre care aluminiu şi cupru. În afacere ar fi implicate chiar şi persoane cu funcţie de conducere.

Informaţia a fost făcută publică de către deputatului "ACUM", Lilian Carp. Parlamentarul spune că a primit semnalul de la câţiva muncitori ai întreprinderii, care însă vor să-şi păstreze anonimatul. În cadrul unei conferinţe de presă, Carp a mai menţionat că se va adresa Procuraturii Generale şi Ministerului de Interne. Instituţia vizată nu a comentat, deocamdată, informaţiile. 

"Este informaţia în limba rusă, fiindcă erau şi vorbitori de limbă rusă din aceşti angajaţi, în care indică numărul conteinerelor, cantitatea de metal colorat, cupru şi aluminiu, în aceste containere. Este video cum se desigilează mai multe depozite în care conform actelor în aceste depozite nu erau nimic", a spus  LILIAN CARP, 
deputat "ACUM".

Deputatul afirmă că imaginile video, pe care le-a făcut publice, sunt făcute de unul dintre angajaţii de la "Calea Ferată", care a semnalat problema. De teamă să nu fie concediat, vocea bărbatului a fost schimbată în materialul video prezentat.

"Aici avem rame, nu ştim câte. Nu sunt numărate pentru că este foarte greu să le numeri."

Lilian Carp a mai anunţat că acest caz este deja investigat de poliţia din Bender, însă, potrivit parlamentarului, ancheta bate pasul pe loc. Iată de ce se va adresa Ministerului de Interne şi Procuraturii Generale să monitorizeze cazul.

Am solicitat infromaţii de la poliţia din Bender despre acest caz, însă aşa şi nu am primit un răspuns. Directorul Întreprinderii de Stat "Calea Ferată", Iurie Topală, a confirmat pentru postul nostru de televiziune că într-adevăr a existat un astfel de caz şi ne-a comunicat că, în prezent, oamenii legii investighează situaţia.

Topală ne-a mai spus că nu cunoaşte cine ar fi implicat în schemă şi nici nu ne-a oferit detalii despre etapa la care se află ancheta.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu