Ligue 1 îi aduce un omagiu lui Emiliano Sala la toate meciurile din weekend

Toate stadioanele care vor găzdui meciurile etapei a 24-a a campionatului de fotbal al Franţei vor aduce un omagiu în acest weekend fostului jucător al echipei FC Nantes, argentinianul Emiliano Sala, decedat recent într-un accident de avion, scrie agerpres.ro.

Liga franceză de fotbal (LFP) a luat această iniţiativă de a aduce un ultim omagiu argentinianului mort la vârsta de 28 de ani.

"Un minut de reculegere va fi păstrat pe toate stadioanele înaintea loviturii de începere a meciurilor", a transmis LFP.

În acest context, miza sportivă a partidei dintre FC Nantes şi Nimes, programată duminică, va trece în plan secundar.

FC Nantes a anunţat deja că va retrage tricoul cu numărul 9, care nu va mai putea fi purtat de niciunul dintre jucătorii săi, în semn de omagiu pentru fostul său atacant Emiliano Sala.

Poliţia din comitatul Dorset (sud-estul Angliei) a anunţat joi seara că a recuperat un corp din epava avionului care a dispărut deasupra Canalului Mânecii pe 21 ianuarie şi a fost identificat oficial ca fiind cel al fotbalistului argentinian Emiliano Sala.

Medicul legist, însărcinat să stabilească dacă moartea s-a produs din cauza naturale, "va continua să ancheteze circumstanţele acestui deces", a precizat poliţia.

Carcasa avionului monomotor Piper Malibu, care îi transporta pe pilotul în vârstă de 59 ani şi pe fostul atacant al lui FC Nantes, în vârstă de 28 ani, către noul club al acestuia, Cardiff City, a fost localizat duminică, în zona în care încetase să mai emită, în Canalul Mânecii, la o adâncime de 67,7 m, la aproximativ 20 km nord de insula anglo-normandă Guernsey.

Corpul găsit în epavă a fost recuperat joi dimineaţă de o navă a Biroului britanic de anchetă asupra accidentelor aeriene (AAIB), fiind apoi transportat pe insula Portland, în vederea efectuării autopsiei.
Pe aceeaşi temă