Liga Europei: Zaria Bălți a învins cu 2-1 formaţia bosniacă FC Sarajevo (FOTOREPORT)

Embed:

Una caldă, două reci. Zaria Bălți a obţinut victoria în prima manşă a primului tur preliminar al Ligii Europei, în timp ce Dacia Chișinău şi Milsami Orhei au suferit înfrângeri. Bălţenii a învins la Chişinău cu 2-1 formaţia bosniacă FC Sarajevo.

Ucraineanul Serghei Zaghinailov a deschis scorul după doar câteva minute, iar argentinianul Ruben Gomez a mărit avantajul gazdelor, în minutul 33, când a înscris un gol senzaţional de la mijlocul terenului.

Bosniecii au redus din handicap în minutul 74 prin căpitanul Marko Mihojevic care a profitat de o bâlbâială în careu

"Pot să spun că sunt mulţumit de rezultat, pentru că, totuși, am câştigat acasă. Când conduci cu 2-0, încerci să-ți păstrezi acest avantaj. Ce ţine de repriza a doua, chiar şi jucătorii au rămas dezamăgiţi", a spus antrenorul echipei Zaria Bălți, Vlad Goian. 

"Va fi un meci dificil la Sarajevo. MUSCA Nu ne aşteptăm la o plimbare uşoară. MUSCA Se vor întâlni două echipe egale. MUSCA Luând în calcul golul marcat aici, MUSCA sperăm că vom reuși să ne calificăm în runda următoare", a afirmat antrenorul FC Sarajevo, Mehmed Janjos.

Celelalte echipe moldovenești au jucat în deplasare și au suferit înfrângeri. Dacia Chişinău este ca şi eliminată din cupele europene după o evoluție dezamăgitoare pe teren străin.

"Lupii galbeni" au pierdut cu 0-3 partida din Macedonia cu Shkendija Tetovo. Dacii au încasat două goluri în primele 11 minute de joc, iar scorul final a fost stabilit în minutul 75.

Deasemenea, a pierdut în deplasare şi Milsami, însă șansele de calificare a ”vulturilor” sunt incomparabil mai bune decât ale Daciei.

Orheienii au cedat în Luxemburg cu 1-2 în faţa grupării Fola Esch. Sergiu Plătică a înscris singurul gol al echipei moldave.

Manşa retur este programată pentru 6 iulie. Dacia şi Milsami vor juca acasă, iar Zaria va merge în deplasare. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu