Liga Arabă critică atacurile militare asupra Libiei

Embed:

Liga Arabă critică atacurile coaliţiei. Potrivit secretarului general al organizaţiei, au loc consultări pentru organizarea unei întruniri de urgenţă, la Cairo, a membrilor Ligii, pentru a discuta situaţia din lumea arabă, în special din Libia.

Secretarul general al Ligii Arabe, Amr Moussa a declarat că atacurile reprezintă o abatere de la scopul propus de a institui o zonă de excludere aeriană în Libia. Moussa a mai adăugat că Liga Arabă îşi doreşte să protejeze civilii şi nu bombardarea lor.

"Suveranitatea nu înseamnă invadarea sau afectarea suveranităţii unei ţări. Suveranitatea înseamnă să acţionezi pentru protejarea cetăţenilor, iar aceasta nu se face prin acţiuni militare", a adăugat acesta.

Liga ţărilor Arabe a cerut impunerea unei zone de restricţie a zborurilor deasupra Libiei cu o săptămână înainte ca Naţiunile Unite să autorizeze rezoluţia care a dat undă verde intervenţiei militare.

Liga Statelor Arabe, fondată în 1945 la Cairo, este formată acum din 22 de state. Obiectivul acestei organizaţii este de a întări şi coordona legăturile economice, sociale şi culturale dintre statele membre, precum şi medierea eventualelor dispute dintre acestea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu