#LifeStyle: Trenduri culinare pentru anul 2017. Iată ce spun experţii

Unul din trendurile culinare din 2017 va fi dieta semi-vegetariană, numită flexitarianism, scrie Whole Foods, potrivit The Independent.

Poţi consuma carne doar în weekend, iar în restul săptămânii optezi pentru un regim vegetarian. În plus, flexitarianismul are grijă de mediul înconjurător, dar şi sănătatea ta. Dieta scade nivelul grăsimilor nesănătoase din organism şi diminuează riscul de a face boli cardiace, diabet sau cancer.

Campanii ca "Meatless Monday" şi "Meat Free Monday", adică "Fără carne de Luni" este promovată intens de bucătari chefi celebri, precum Jamie Oliver, dar şi de personalităţi ca Paul McCartney care a compus şi un cântec despre dieta populară. Doar aşa poţi să acorzi o atenţie deosebită varietăţii de legume, gust, textură şi mâncarea pe care o poţi pregăti cu ele, susţine Jamie Oliver.

În trendul anului nou, experţii spun şi despre câteva alimente, aşa cum se aşteaptă o creştere a consumului de paste pe bază de quinoa, a făinii şi zahărului de cocos şi alimentelor de culoare violetă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu