#LifeStyle: Ții o dietă drastică de slăbit? Fii atent, pentru că s-ar putea să cazi într-o capcană

Embed:

Ții o dietă drastică de slăbit? Fii atent, pentru că s-ar putea să cazi într-o capcană. Astfel de cure te-ar putea îngrășa pe viață.

Nutriționistul și doctorul Mihaela Bilic menționează în cartea sa că, în timpul slăbitului, corpul este supus unor condiții extreme.

Cu cât mănânci mai puțin, cu atât corpul va învăța să funcționeze cu o cantitate mai mică de hrană. De exemplu, dacă ai redus brusc la jumătate porția zilnică de la 2.000 de calorii la 1.000 de calorii pe zi, evident că vei slăbi, dar în același timp, obișnuiește-ti organismul să-și mențină greutatea doar cu un consum caloric redus la jumătate.

O condamnare la o cură de slăbire pe viață, spune doctorul. Cu siguranță nu-ți dorești acest lucru. Gândește-te foarte bine înainte să fii la regim, pentru că poți activa instinctul de supraviețuire, când organismul nu mai folosește energia pentru digestie, transpirație și producție de căldură, dar se concentrează să depoziteze grăsimea din fiecare calorie alimentară.

Iată şi explicaţia faptului că, după o cură de slăbit, cantitatea de grăsime din organism este mai mare decât numărul de kilograme pe care le-ai dat jos. 

Fii prudent când auzi de diete, adoptă un stil de viață sănătos prin mișcare și alimentație, apelează la un nutriționist și nu căuta miracole peste noapte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu