LifeStyle: Şcoala creată de miliardari pregăteşte generația care va schimba viitorul

Embed:

Înscrie-ţi copii astăzi pentru a-i pregăti pentru lumea de mâine! Este mesajul AltSchool din California. Nu e o şcoală clasică, ci una care îşi propune să aducă învăţământul la un nivel adaptat pentru secolul în care trăim.

Fără ideea fondatorului Max Ventilla, un fost manager Google, dar şi a finanţărilor miliardarilor din Silicon Valley, printre care este şi fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, şcoala viitorului probabil nu ar fi fost creată atât de devreme.

Potrivit businessmagazin.ro, AltSchool e un sistem de mini şcoli, care îmbină tehnologia cu informaţia şi activităţile interactive. În fiecare dintre acestea învaţă între 35-120 de elevi, cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani împărţiţi în trei grupe, fără sistemul claselor tradiţionale.

O zi obişnuită de şcoală începe cu semnarea prezenţei pe o aplicaţie din iPad ce monitorizează tot ce ţine de elevi: de la notele pe care le obţin, până la planuri de învăţare personalizată şi alergii la diverse alimente.

Pentru a personaliza planul de învăţare, profesorii discută împreună cu familiile şi stabilesc apoi un set de obiective pentru copiii lor în funcţie de interesele, slăbiciunile şi punctele forte.

Pentru a atinge obiectivele dorite, fiecare copil primeşte săptămânal o listă de activităţi individuale şi de grup.

De exemplu, o elevă care vrea să devină veterinar, avocat, scriitor şi autor de carte de colorat, a crescut câteva plante şi a creat o grădină interioară, declarând că îi plac sarcinile adaptate abilităţilor ei.

Aşa se învaţă la AltSchool, care în prezent are deschise şapte unităţi. Deşi în 2015 costul şcolarizării era de aproximativ 20 de mii de dolari, fondatorul speră că în curând să poate face noul model de educaţie mai accesibil pentru întreaga populaţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu