#LifeStyle: Rişti să te îmbolnăveşti de inimă dacă ţii o dietă vegetariană. AVERTISMENTUL medicilor

Embed:

De multe ori, se crede că o dietă vegetariană e mai sănătoasă decât una tradiţională. Totuşi, o serie de cardiologi te avertizează că rişti să te îmbolnăveşti de inimă, dacă ai un asemenea regim.  

Oamenii de ştiinţă au examinat trei tipuri de diete, una care se bazează pe alimente vegetale, care cuprinde şi câteva tipuri de carne, alta care include fructe şi legume proaspete, şi ultimul tip studiat - o versiune nesănătoasă a dietei vegetariene.

De menţionat este că, până în prezent, în studiile ştiinţifice, nu s-a ţinut cont de aceste diferențieri. Potrivit unei cercetări făcute la Harvard, alimentele vegetale, precum cartofii, dulciurile sau cerealele bogate în zahăr, au fost asociate cu mai multe tipuri de afecţiuni cardiace.

Aşadar, dacă vrei să-ţi protejezi şi inima, nu doar corpul, optează neapărat pentru alimente de calitate. Vegetarienii trebuie să pună preţ pe grăsimile nesaturate ( nuci, avocado, ulei de măsline, de in), pe fructele şi legumele proaspete, nu pe cartofi, cereale şi tot felul de produse bogate în zahăr.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu