#LifeStyle: Persoanele care publică imagini făcând sport tind să fie narcisiste

Embed:

Aproape toţi utilizatorii de Facebook au văzut probabil imagini cu prieteni postând frecvent selfie-uri făcute la sala de forţă sau poate unul dintre ei eşti chiar tu. De ce atât de mulţi oameni distribuie pe reţelele de socializare astfel de poze? 

S-au întrebat şi cercetătorii britanici, care în urma unui studiu au constatat că, persoanele care publică activitatea lor la sala de forţă sau în orice alt moment atunci când fac sport, tind să fie narcisiste. Aceşti oameni obişnuiesc să posteze zilnic sau săptămânal fotografii eroice de la sport însoţite de comentarii. Acţionează astfel pentru că simt nevoia de a se lăuda cu reuşitele lor şi timpul acordat propriului corp, dar şi nevoia de atenţie din partea comunităţii Facebook.

Ca urmare, like-urile nu se lasă mult aşteptate de la prietenii virtuali. O fac nu neapărat pentru că le place selfie-ul din sala de forţă, ci mai degrabă oferă un sprijin din politeţe, spun unii specialişti.

Într-un final, a promova sportul nu e un lucru rău, mai ales dacă ai descoperit ceva nou în rutina ta. În caz contrar, ar fi bine să nu te manifeşti online pentru a nu fi catalogat drept un narcisist.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu