#LifeStyle: Patru alimente pe care să NU le consumi în niciun caz după expirare

Embed:

Există anumite categorii de alimente care poţi să le consumi fără grija unor intoxicaţii, chiar dacă a trecut termenul de valabilitate de 2-3 zile, precum ar fi conservele. Pe de altă parte, există şi alimente care sunt periculoase pentru sănătatea ta chiar şi după o zi de la data expirării. Reţine patru alimente pe care să nu le consumi după expirare.

Fructele de pădure, precum zmeura şi afinele dezvoltă, după expirare, un mucegai care după ingerare îţi poate afecta respiraţia şi ficatul. Te mai poţi alege şi cu o ciupercă ce poate să îţi declanşeze dezvoltarea cancerului.

Dacă nu ştiai, fructele de pădure sunt frecvent purtătoare de paraziţi dacă stau mult pe tarabe. E adevărat că pe multe din ele nu este scris termenul de valabilitate, iar primele indicii de care să ţii cont că zmeura şi afinele nu mai sunt bune de consum sunt: culoarea închisă, înmuierea acestora, prezenţa mucegaiului şi mirosul greu. 

Nu mânca nici mezeluri expirate, chiar dacă sunt alimente procesate. Acestea pot dezvolta şi în frigider bacteria Listeria care să îţi producă senzaţia de gât înţepenit, slăbiciune, febră, confuzie şi diaree. 

Pe listă include şi ouăle care neapărat trebuie spălate bine înainte de gătire, pentru a nu contracta Salmonella. 

De asemenea, brânzeturile moi, precum Brie, Camembert, Mascarpone, Feta consumă-le doar în stare proaspătă. Ele sunt făcute din lapte nepasteurizat , iar riscul dezvoltării unui mucegai mai degrabă nociv decât unul nobil, îţi poate crea probleme de sănătate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu