#LifeStyle: Pâinea veche de câteva zile dăunează. De ce trebuie să eviţi acest aliment

Embed:

Dacă obişnuieşti să mănânci pâine mai veche de câteva zile, te supui unor riscuri  mari.

Experţii în siguranţa alimentelor din SUA îţi recomandă să nu consumi pâinea mucegăită  pentru a evita apariţia micotoxinelor, a cancerului de ficat, a alergiilor şi probemelor respiratorii.

Nu uita că nu toate ciupercile de mucegai le poţi vedea cu ochiul liber, mai ales cele microscopice. 

Dacă vrei ca pâinea să nu-şi piardă prospeţimea, păstreaz-o la frigider, pentru că aerul rece o deshidratează de 5 ori mai repede. Totuşi, la temperatura camerei, produsul îşi păstrează cel mai bine textura.

Dacă ţii minte, bunicii tăi o păstrau învelită într-un prosop din ţesătură naturală tare, precum e cânepa, inul şi bumbacul, o aşezau pe o suprafaţă de lemn şi o păstrau la întuneric.

Pâinea cu coaja tare se menţine în stare proaspătă într-o pungă din hârtie, iar chiflele şi franzelele cumpărate - într-o pungă din plastic.

Dacă arunci părea des pâinea pentru că nu reuşeşti să o consumi, soluţia ideală ar fi să o păstrezi la congelator învelită în folie de aluminiu sau plastic şi să o încălzeşti la cuptor înainte de servire.

Te sfătuiesc să tai jumătate de pâine proaspătă şi să o congelezi, iar cealaltă să o consumi într-un timp scurt, dacă îţi pasă de sănătatea ta şi a familiei tale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu