#LifeStyle. În ce ţări trăiesc cei mai longevivi oameni

Embed:

Cei mai longevivi oameni trăiesc în satele din sudul Italiei. La această concluzie a ajuns o echipă de medici care cercetează şi caută secretul longevităţii.

Dacă în lume oamenii trăiesc, în medie, până la 71 de ani, potrivit OMS, atunci în Cilento, o regiune aflată la peste 100 de km de Napoli, femeile ajung până la 92 de ani şi bărbaţii până la 85.

În Cilento bolile de bătrâneţe sunt practic absente, pentru că italienii de aici nu doar trăiesc cel mai mult, dar şi trăiesc foarte bine, spune profesorul Universităţii din Roma, Salvatore Di Somma.

Mesele nu sunt o simplă necesitate fiziologică. Socializarea e un stil de viaţă pentru localnicii din satul cochet care nu cunosc nici ce înseamnă stresul.

Specialiştii spun că acest lucru se datorează utilizării alimentelor din gospodăria proprie, a condiţiilor de viaţă calitative, sprijinului comunităţii cu care sunt obişnuiţi italienii din mediul rural şi a dietei mediterane, care include peşte proaspăt, ulei de măsline, multe legume şi fructe din grădină, lactate, vin în cantităţi moderate.

Carnea nu este nici ea exclusă, doar că se consumă mai puţin. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu