#LifeStyle: Hrana regelui pe rafturile magazinilor din MOLDOVA. Cum se prepară corect sparanghelul

Embed:

Sparanghelul moldovenesc este deja pe rafturile din magazine! Hrana regilor costă în jur de 40-50 de lei legătura. Această legumă te îmbogăţeşte cu minerale după o noapte grea, cu acid folic în sarcină şi cu substanţe nutritive care ajută la detoxifiere, infecţii urinare şi prevenţia pietrelor la rinichi, a bolilor de inimă, osteoporoză. 

Renumitul chef Jamie Oliver îţi recomandă să îl găteşti la tigaie cu puţin ulei de măsline, întors ocazional timp de 5 minute pentru a nu se arde.

Pentru un plus de savoare stropeşte peste el lămâie şi parmezan. Pentru varianta la cuptor, Jamie aşează suliţele de sparanghel pe o tavă cu folie sau hârtie de copt, adaugă ulei de măsline, sare, piper, usturoi proaspăt şi coajă rasă de lămâie.

Se pregăteşte timp de 10 minute la 220 de grade Celsius.

O reţetă mai rapidă este blanşarea sparanghelului timp de 5 minute, după care stropirea cu un jet de apă rece. Cel mult 3 minute se găteşte la aburi sau la foc tare pe tigaia asiatică Wok. Pentru a nu te complica, îl poţi consuma şi crud.

E delicios cu brânză feta, de capră, cu ridiche sau ocazional într-un smoothie verde.

Ca să-şi păstreze calităţile nutritive, gătesteşte-l pe grătar, fiert la abur sau mănâncă-l crud, pentru că prelucrarea termică fură din mineralele importante. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu