#LifeStyle: Găurile negre nu doar înghit stelele, dar le şi creează

Embed:

Găurile negre nu doar înghit stelele, dar le şi creează, scrie digi24.ro. Jeturile de materie aruncate de monstrul galactic oferă un mediu favorabil pentru formarea acestor corpuri cereşti.

Cercetătorii au descoperit în interiorul jetului cosmic o populaţie de stele care sunt mai tinere cu câteva zeci de milioane de ani, ceea ce înseamnă că în aceste jeturi se aprind stele.

Roberto Maiolino, astrofizician din cadrul Universităţii din Cambridge şi coordonatorul echipei care a realizat descoperirea, precizează că astronomii ştiau despre acest lucru, dar era greu de văzut până acum naşterea stelelor.

Confirmarea au obţinut-o prin observaţiile făcute cu ajutorul sistemului de patru telescoape VLT (Very Large Telescope).

Faţă de stelele obişnuite care se nasc în regiuni mai liniştite ale galaxiei, cele tinere sunt mai strălucitoare şi mai fierbinţi. Cercetătorii spun că descoperirea formării acestor corpuri cereşti noi de găurile negre, poate ajuta la explicarea modului în care se formează galaxiile cu structuri diferite.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu